Cold brew

 

 

 


Kylmäuutettu kahvi eli cold brew valmistetaan uuttamalla kahvia kylmässä vedessä vähintään kahdeksan tunnin ajan.

  • Mittaa suodatinjauhettu kahvi pressopannuun. Käytä suhdetta 80–120g kahvia / 1 l vettä tai 10–15 g kahvia / 1 kahvikupillinen vettä (1,25 dl).
  • Lisää kylmä raikas vesi ja sekoita.
  • Aseta kansi paikalleen ja paina mäntää vain muutama sentti alaspäin.
  • Laita kahvi kylmään uuttumaan vähintään 8 tunniksi.
  • Paina mäntä alas ja tarjoile.

Kylmäuutetun kahvin voi valmistaa myös ilman pressopannua. Mittaa kahvi ja vesi sopivan kokoiseen astiaan. Peitä astia kelmulla tai kannella ja nosta kylmään uuttumaan vähintään kahdeksaksi tunniksi. Kun kahvi on uuttunut, suodata se suodatinsuppilon ja -paperin avulla.