Käsin suodatus
Manuaalisia suodatinvälineitä ovat esimerkiksi keraamiset, lasiset ja muoviset dripperit sekä chemex-lasikarahvi.
- Tarkista, että suodatinsuppilo ja suodatinpaperi vastaavat kooltaan toisiaan.
- Aseta suodatinsuppilo kuumalla vedellä esilämmitetyn pannun päälle.
- Aseta kostutettu suodatinpaperi suppiloon.
- Mittaa suodatinjauhettu tai chemexiin pannujauhettu kahvi suodattimeen, 1 mitallinen (7 g) kupillista kohden tai 60–70 g vesilitraa kohden.
- Mittaa raikas kylmä vesi ja kiehauta se.
- Ala kaataa noin 96 °C vettä kahvijauheen päälle tasaisella pyörivällä liikkeellä. Kaadettuasi hieman vettä lopeta kaataminen hetkeksi ja anna kahvin kuplia, jotta kaikki kahvijauhe kastuu.
- Jatka sitten kaatamista tasaisella pyörivällä liikkeellä. Jos kaadat veden yhteen paikkaan keskelle tai suodattimen reunoja myöten, kahvijuomasta tulee laihaa.